Uçan Balon Kaç Gün Dayanır?

  • Mart 20, 2021
  • No comments
  • Author: admin

Evet, bir çok insanın merak ettiği, ”uçan balon kaç gün dayanır”? sorusunu cevaplıyoruz…

Öncelikle balonun havada kalmasını sağlayan en önemli faktör helyum gazı! Helyum gazı ile hangi balonun şiştiği, balonun boyutu ve hammaddesi önemli. Ülkemizde üretilen ve piyasada olan her balonun ne kadar havada kalmaya dayandığını özetleyeceğiz.

Lateks Balonlar

Lateks balonlar bir çok insanın plastik sandığı balonlardır. Lateks balonlar plastik değildir! Lateks balonlar dekorasyon amaçlı normal hava ile şişirilir, uçmaz! Helyum gazı ile şişirildiğinde uçan balon olurlar ve maksimum 14 saat havada kalır. Bunun sebebi lateks balonun yüzeyinde gözle görülemeyen mikroskobik deliklerin olması, helyum zamanla bu deliklerde çıkarak balon uçma özelliğini yitiriyor! Lateks balonların daha uzun süre sönmemesi için balonu şişirmeden önce içine Hi-Float adlı jel sıkılarak havada kalma süresi 1 veya 2 gün süre ile uzatılabilir!

Foylo Balonlar

Foylo balonların havada kalma süresi boyutlarına göre değişmektedir ancak uçan balonların içinde en uzun süre havada kalan balon folyo balon çeşitleridir. Helyum gazı ile şişirilen harf veya rakam uçan balonlar 10 günden fazla havada kalabilir. Karakterli folyo balonlar 1 hafta 10 güne kadar havada kalmayı sürdürür! Bunun sebebi folyo balon yüzeyinde lateks balonlarda olduğu gibi mikroskobik deliklerin olmayışı. Helyum gazı folyo balon içinde sadece balonun şişirmeye yarayan delikten çok uzun bir sürede çok yavaş gaz kaçırarak söner!

Related Images:

Tags

Categories